Over deze website

Er zijn al zoveel websites met informatie over melatonine, waarom zou ik er dan zelf ook nog een beginnen? Inderdaad, er is al erg veel. Maar óf het is heel erg commercieel, óf het is bla bla zonder enige diepgang of bewijs.

Ik ben arts en al vijfentwintig jaar bezig met melatonine. Ik ben er zelfs op gepromoveerd, heb diverse artikelen gepubliceerd en veel lezingen gegeven. Naar mijn idee heb ik toch te weinig mensen bereikt. Want nog steeds worden er veel fouten gemaakt. De laatste jaren had zelfs de helft van mijn patiënten op de slaappoli slaapproblemen door verkeerd gebruik van melatonine.

Op deze website wil ik laten zien wat melatonine is, wat het allemaal doet, waarbij het te gebruiken is en hoe je het kunt gebruiken zonder dat je in de problemen komt. Maar vooral ook informeren over het probleem ‘melatoninestapeling‘ , en het bij 10% van de mensen voorkomen van ‘trage afbraak van melatonine‘, hoe dit ontstaat, welke klachten dit geeft en hoe je het kunt vaststellen.

Wekelijks verschijnen er tussen de 20 en 40 wetenschappelijke artikelen over melatonine. Ik heb de ambitie die allemaal te zien en ervoor te zorgen dat deze website erover bericht.